Job-Center

tippek, hogy könnyebben találj állást

Tippek az állásinterjú előtti stressz levezetésére

2016. május 17. 09:54 - jobcenter

Az álláskeresők közül csak kevesen képesek idegeskedés nélkül átvészelni a kiválasztási procedúrát. A többség felfokozott idegállapotban vág neki az interjúnak, sőt vannak, akik teljes egészében álmatlanul töltik az azt megelőző éjszakát.

Az idegesség minden olyan helyzet természetes velejárója, ahol megmérettetünk. Bár a szakértők szerint bizonyos helyzetekben - mint például az állásinterjú - a stressz akár a segítségünkre is lehet a kihívás legmegfelelőbb teljesítésében, az álláskeresők zöme mégis inkább visszatartó erőnek tartja azt, semmint segítségnek. Sok függ attól, ki hogyan értelmezi a helyzetet. Ha kihívásként tekintünk rá, a fellépő stressz előnyünkre válhat, viszont ha fenyegetésnek fogjuk fel a szituációt, akkor bénítóan fog hatni ránk.

Sokan vannak, akik az idegeskedést már az interjút megelőző nap délutánján elkezdik, este folytatják - nem alszanak - és mire eljutnak a tényleges megmérettetésig, olyannyira felfokozott idegállapotba kerülnek, hogy képtelenek képességeiknek megfelelően teljesíteni a beszélgetés során: dadognak, zavartan viselkednek, összefüggéstelenül tálalják a közölni kívánt gondolataikat.

tippek-allasinterju-elotti-stressz.jpg

Próbáljuk el többször az interjút

A leghatékonyabb módszer a stressz levezetésére, ha az interjút megelőző napon vagy héten többször elpróbáljuk a szituációt - egy partner segítségével, illetve ha átgondoljuk, milyen kérdésekkel hozhat zavarba minket az interjúztató és készülünk a válaszokkal.

Alváshoz ne vegyünk be altatót

Az éjszakát úgy tudjuk a legegyszerűbben átvészelni, ha lefekvés előtt néhány órával végzünk egy kis testmozgást - így elfáradunk és könnyebben alszunk el. Ha a sport nem segít, igyunk egy kis gyógyteát, de semmiképp ne vegyünk be altatót vagy nyugtatót, hiszen az másnap is érezteti hatását, gyengíti a koncentrációnkat.

Az autó és a kávé növelheti a stresszt

Ha mégsem sikerült jól aludnunk, akkor néhány apróságot mellőzve csökkenthetjük a stresszt: ha nem autóval megyünk, akkor kevesebb energiánk megy el a koncentrációra. Ha stresszes állapotban kávézunk, akkor a remélt serkentő hatás helyett könnyen a stressz növekedésével szembesülhetünk. Ajánlatos időben útra kelni, hogy még rossz csatlakozás esetén se essünk pánikba amiatt, hogy elkésünk.

KATTINTS IDE néhány további hasznos tanácsért, amit érdemes megfontolni az interjú előtt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jobcenter.blog.hu/api/trackback/id/tr708724190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása